Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, samt vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet. Ved at klikke videre på websitet accepterer du vores brug af cookies.

Læs mere om cookies her

HÅNDPLUKKET MED ROD

-DET GØR EN VERDEN TIL FORSKEL I SMAGEN

På naturens betingelser

I naturen lever champignon af organisk materiale i jorden eller skovbunden på områder hvor vækstbetingelserne er til stede.  Typisk skal jorden være tilpas fugtig og varm så sporen vil spire og vokse. Når efteråret kommer sætter svampen frugtlegemer - champignon - som kan sprede svampens frø, eller sporer. Disse overvintrer og begynder at spire når klimaet igen bliver varmere og sommeren kommer.

Egehøj's dyrkning på naturens betingelser

På Egehøj Champignon lægger vi vægt på at efterligne naturens livscyklus. Med basis i frisk halmstrøelse laver vi et optimalt vækstmedie som svampen vil gro i og optage næring fra. For at undgå skadevoldere varmebehandler (pasteuriserer) vi vækstmediet inden vi tilsætter svampesporer.

I vore vækstrum laver vi nu en slags sommerklima så svampen vil spire og vokse. Når svampen, myceliet, har gennemvokset hele vækstmediet ændrer vi klimaet til efterårsklima. Vi laver lidt blæsevejr, lidt dug, lidt regnvejr osv. Svampen tror så at vinteren er på vej - og begynder nu at sætte frugtlegemer. Champignon. Nu vokser champignonerne og kan fordoble deres størrelse på et døgn.

Claus Holm tryller med svampe

Holm

Hapsere der smager er ikke bare en kogebog.

Læs mere
 

Sæt champignon på menuen

Vi har samlet de lækreste opskrifter med champignon.

Læs mere
 

Kilden til sundhed

Champignon kan forebygge flere livsstilsygdomme.

Læs mere
 
Egehøj Champignon A/S
Hedebovej 47
5474 Veflinge
Tlf: 64831409
Fax:64831623
egehoj@egehoj.dk